Sakarya 1 Şubesi

Bayramlaşma Programına Genel Merkezden ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Bayramlaşmasına Genel Merkez’den Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesinin geleneksel bayramlaşma töreni sendika binasında üyelerin yoğun katılımı, eski şube başkanları ile Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Rahmi Akyüz’ün katılımı ile gerçekleşti.

Aile sohbeti şeklinde geçen bayramlaşma programında toplu sözleşme süreçleri, 3600 ek gösterge, vergi dilimi, maaş karşılığı ders adaletsizliği gibi konular ile eğitim ve gündeme dair meseleler konuşuldu.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayının hatimesi, bereketi ve mükâfatı olan bir bayramı daha idrak ediyoruz. Hakka yönelmenin, sabretmenin, şükretmenin, kötülükten kaçınmanın, iyilik ikliminde geçen bu zamanın bereketi ve rahmetine her daim muhtacız. Paylaşmanın, yardımlaşarak dayanışmanın, vererek arınmanın hazzını yaşadığımız bu mübarek günlerin tacı Ramazan Bayramımız mübarek olsun.

Uzun yıllardır, açlığın, sefaletin, savaşın, işgalin, sömürünün kıskacında kalan Müslümanların emperyalist saldırılar sebebiyle korkunç kıyım ve yıkıma maruz kalması, bayramlara kavuşmanın huzuruna ve şükrüne hüzün ve keder eşlik etmektedir. Bugün hemen yanı başımızda Suriye’de devam eden savaş altında bin bir bedel ödeyen insanlar, şehit düşenler, öksüz ve yetim kalanlar, yıkılan şehirler, dağılan aileler, paramparça olan yuvalar var. Doğu Türkistan’da yerinden yurdundan edilen insanlar, esaret altında işkence gören mazlumlar, Filistin’de, Arakan’da, kendi ülkesinde parya, vatanında öteki durumuna düşürülen kimsesizler, kukla yöneticiler elinde sokakta naçar yaşayıp, hapiste zulme duçar edilen kardeşlerimiz var.

Bayram, İslâm barışının, yaygın iyilik ve kardeşlik duygularıyla hayatı etkilediği sevinç günleridir. Sevgi, saygı, muhabbet ve dayanışmanın esas olduğu bugünlerde, dargınlığa, kırgınlığa, öfkeye, husumete yer yoktur. Bu inanmanın, kul olmanın ruhumuza yayılan, oradan çevremize taşan serinliği, selâmetidir. İyiliğin, güzelliğin yaşanarak egemen olduğu böyle bir dünyaya, sadece bizim değil, bütün insanlığın ihtiyacı vardır.

Ülkemizde ve bütün İslâm coğrafyasında, süreklilik arz etmesi gereken bir dayanışmaya duyulan ihtiyacın, olmak veya olmamak meselesine dönüştüğü bugünlerde, daha aydınlık bir gelecek umarak girdiğimiz Ramazan Bayramı’nın aile ve akrabalık bağlarımızın pekişmesine, komşuluk bağlarımızın güçlenmesine, toplumsal olarak ilişkilerimizin tahkim edilmesine; İslam âleminde barışa ve huzura vesile olmasını; coğrafyamızın dört bir yanındaki savaş ve çatışmaları sonlandırma ve esaret altındaki Müslümanların özgürleşmesi fırsatına dönüşmesini diliyor; üyelerimizin, eğitim çalışanlarının, milletimizin ve bütün Müslümanların bayramını tebrik ediyor, tüm insanlığın esenliğine vesile olmasını temenni ediyoruz şeklinde konuştu.