Sakarya 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesine Başarı Plaketi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, başarılı çalışmaları hedefin üzerinde üye kaydı başarısından dolayı Murat Mengen’e plaket takdim etti.

Memur-Sen Sakarya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; Sakarya teşkilatı olarak yapmış olduğumuz çalışmaların genel merkezimiz tarafından plaketle onurlandırılması bizleri mutlu etmiştir. Bu başarı okul temsilcilerimizden başlayarak ilçe ve şube yönetimimize aittir. Hep birlikte ekip olarak hareket eden tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl üye sayımızı genel merkez hedeflerinin üzerinde tamamlayacağımızdan hiç şüphemiz yok dedi.

Sendikal gündem üzere de açıklamalar yapan Mengen; sabit gelirlilerin enflasyona ezdirilerek enflasyonla mücadele edilemeyeceğini belirterek, “Enflasyonla mücadelede başarılı olmanın yolu, sabit gelirlilerin korunmasından geçmektedir. Bu nedenle, enflasyon düşürülmeli, fiyat istikrarı sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Mengen;  Kuruluş gayemize uygun olarak hak istikametinden sapmadan, ekmek ve emeğin ancak özgürlükle birlikte değerli olduğunu unutmadan, vesayetin ifşası, demokratik Türkiye’nin inşası için ter akıttık, gayret sarf ettik, mücadele verdik. Eğitim çalışanlarının haklarını korumak, genişletmek, çalışma şartlarını iyileştirmek için verdikleri mücadelede önemli bir mesafe katettik.

Kamu görevlilerinin ünvan, yetki ve sorumluluk bazlı ücretlerinin yeniden değerlendirilmesinin elzem olduğunu vurgulayan Mengen, şöyle devam etti: “Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkin ve caydırıcı düzenleme yapılması, okulların bütçe sorununa çözüm bulunması, öğretmen açığının kapatılması, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, yönetici görevlendirme yönetmeliğinin değiştirilmesi gibi mücadele etmemiz gereken konular, çözülmesi gereken sorunlar var.”