Sakarya 1 Şubesi

Sakarya’da Filistin İçin Yola Çık Konvoyu Düzenlenecek

Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları, Filistin halkına destek vermek ve İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etmek amacıyla, “Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla Sakarya’da destek konvoyu düzenliyor.

İşgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı zulüm politikaları, devam ediyor.

Son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine Filistin halkına destek vermek ve İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etmek için Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları Sakarya’da dev bir konvoy organize edecek.

12 Ekim Perşembe akşamı 20:54 te Sakaryaspor Yeni Stadından başlayacak olan konvoy Serdivan Helikopter Pistinde yapılacak olan basın açıklaması ile sona erecek.

Güzergah boyunca araçlardan Türkiye ve Filistin bayrakları birlikte sallanarak İsrail protesto edilip Filistin halkına destek sloganları atılacak.

“Filistin İçin Yola Çık” araç konvoyu; Yeni Stadtan başlayarak, Yeni Camii istikametinden Bosna Caddesine ve Millet Bahçesi güzergahından Serdivan Helikopter Pistine kadar devam edecek. Helikopter pistinde yapılacak olan basın açıklaması ile program sona erecek.

Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları, İsrail Saldırılarına tepki amacıyla Pazar günü Sabah Namazı ve dua programı gerçekleştirmişti. Perşembe akşamı konvoy programı ve Cuma namazı ardına şehitler için Gıyabi Cenaze namazı ile Filistin’e destek için çeşitli organizasyonlar yapılmaya devam edilecek.

Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları adına yapılan açıklamada aileni ve bayrağını al gel çağrısı yapılarak tüm Sakaryalılar konvoya katılmaya davet edildi.